Midsommer øl med hyldeblomst, YASA – Yet Another Summer Ale (with Elderflower). Eller hvad med EESØ – Endnu En Sommer Øl (med hyldeblomst)? Lyder ikk’ helt ligeså godt vel?
En lidt lysere og mere tøset udgave af bryg #4. Denne gang er der tilføjet noget hvedemalt. Dels for at gøre den lidt lysere og dels for at gøre den lidt mere Fynsk Forårsagtig.
Fik også afprøvet den nye pumpe fra solarproject. Den virkede over al forventning… Urten blev helt klar allerede efter 5 min 🙂
12L
OG: 1053
FG:
Brygget den: 18/6-2016
Tappet den:
Amt | Name |
1,10 kg | Fuglsang ”Pale Ale” (7 EBC) |
1,00 kg | Muntons ”Torrified Wheat” (3,5 EBC) |
0,90 kg | Weyermann ”Pilsner” (3,25 EBC) |
0,20 kg | Weyermann ”Cara Red” (50 EBC) |
0,10 kg | Muntons ”Light Crystals” (110 EBC) |
0,20 kg | Havregryn koges med 1 liter vand i et par minutter og tilsættes |
10 gr | Cascade Boil 60,0 min |
20 gr | Smaragd [5,50 %] Boil 5,0 min |
120 g | Friske hyldeblomster – uden for meget stilk (Boil 10,0 min) |
15 g | Citronsaft fra en halv citron tilsat mæskevandet efter 30 min. |
5 g | Irish Moss Boil 5,0 min |
½ pkg | California Ale (White Labs #WLP001) 35,49 ml) |
Deltaljeret opskrift på BeerCalc.