Efter en pause i bryggeriet er det atter blevet tid til at fyre op under gryderne. Denne gang ville Lillemor være med, og det blev derfor til en forårsagtig hyldeblomst øl. Det blev denne her opskrift.
12 L
OG 1048
FG 1015
Amt | Name |
3,00 kg | Fuglsang ”Pale Ale” (7 EBC) |
0,50 kg | Weyermann ”Cara Hell” (25 EBC) |
0,25 kg | Muntons ”Light Crystals” (100 EBC) |
0,35 kg | Havregryn koges med 1 liter vand i et par minutter og tilsættes |
25 gr | Willamette Boil 60,0 min |
25 gr | Cascade [5,50 %] Boil 5,0 min |
90 g | Friske hyldeblomster – uden for meget stilk (Boil 10,0 min) |
1 | Skal fra 1 øko citron (Boil 10 min) |
5 g | Irish Moss Boil 5,0 min |
½ pkg | California Ale (White Labs #WLP001) 35,49 ml) |
Denne gang er opskriften også lagt op på BeerCalc. Noget som jeg tror jeg gøre mere brug fremadrettet.
Øllet blev brygget den 29/5-2016 og tappet den 11/6-2016. Den blev lidt mørkere end planlagt, men jeg regner med at tage revanche med en mere lys udgave i næste bryg.
For første gang har jeg prøvet at putte irsk mos i i urten. Det skulle eftersigende give lidt mere klar øl da det skulle binde og bundfælde uklarhederne i øllet. Ved ikke om det giver så meget. Til gengæld klumpede gæren sig sammen i bunden af gærspanden. Om det skyldes den irske mos eller andre faktorer skal jeg ikke kunne sige…
Etiket (oprettet på labeley.com)
Har du smagt på bryg#4 er du velkommen til at smide en kommentar…
1 thought on “Bryg #4 Golden Summer Ale”