Metode 1

Hack et tysker blus – metode 1

DISCLAIMER: Gas er ikke til at spøge med. Husk at det er dit ansvar at dit gas setup er tæt, lovligt, og lever op til gældende standarder og lovgivning. Hvis du er usikker på hvordan tingene skal gøres, så lad være med at fedte med det selv. Køb i stedet et gasblus i Danmark som passer til danske gasflasker. Jeg ved ikke om dette setup er lovligt i Danmark. Så lige for at skære det ud i pap en sidste gang, så er det altså helt dit eget ansvar hvis du vælge at modificere dit udstyr.

Denne metode er klart den nemmeste og billigste hvis du vil hurtigt i gang med dit hjemmebrygger gasblus fra Tyskland.

Du skal bruge følgende materialer:

1 stk gasregulator 30 mbar
1 stk gasslange i 18/11 mm (yder/inder diameter) mm i en længde der passer til dit setup.
2 stk spændebånd der passer til gasslangen

Jeg havde et par spændebånd liggende og jeg gav 75,- kr. for slange og regulator, så jeg var billigt kørende 🙂

Jeg fandt en ny regulator på den blå avis til 25,- kr. Der var en del til salg for omkring 50,- kr hvilket også er det højeste du må give for en brugt. Du kan nemlig købe en ny for ca. 100,- Der er flere der sælger dem. Blandt andet Maltbazaren, T-svansen, onkel Harald og sikkert også andre steder. Du skal blot sikre dig at det er en 30 mbar regulator. Harald Nyborg sælger faktisk én med tilhørende slange (1,10 meter i længden) og to spændebånd for 140,- kr. , men der står desværre ikke hvad diameteren er på slangen…

Gasregulator fra DBA

Det er vigtigt at gasslangen du køber har en inderdiameter på mindst 11 mm. Ellers er det stort set umuligt at presset slangen ind over gevindet på blusset. Onkel Harald har netop den slags og det koster blot 2,50,- pr. 10 cm.

Gasslange 18/11 mm fra Harald Nyborg
Gasslange 18/11 mm fra Harald Nyborg

Det er rimelig straight forward når du først har materialerne. HUSK at sætte spændebånd på slangen inden du monterer slange på regulator og gasblus.

Først monteres den ene ende af slangen på regulatoren.

Slange og regulator...
Slange og regulator…
Regulator med slange og spændebånd…

Herefter er det blusset der skal have monteret slangen. Man skubber blot slangen ind over gevindet. Det kan gå lidt stramt og det er derfor vigtigt at slangens inderdiameter er mindst 11 mm. Jeg prøvede først med en stykke slange jeg have liggende. Det var kun 9 mm og det var umuligt at få på. Holdt lidt igen på messingstykket når du presser slangen på, så du ikke får bøjet fittingen på gasblusset..

Slange klar til montering på blus…
Blus med slange og spændebånd
Blus med slange og spændebånd

Job done. Det færdige blus med slange og regulator.

Det færdige blus med regulator

Der er to ulemper ved denne metode. Den ene er at man ikke man afmontere slangen, hvilket gør at blusset fylder lidt mere ved opbevaring. Den anden ulempe er at blusset kun kører med 30 mbar i gastryk, hvilket jo betyder at gasblusset ikke yder så meget som det er designet til. I mit tilfælde betyder det ikke alverden da jeg “kun” har en 33 liters gryde. Tommelfingerreglen siger at man skal have omkring 1 kw pr. 10 liter vand, så hvis man havde en 100 liters gryde kunne det godt ske at det var lige i underkanten, da jeg vil tro at blusset i denne løsning “kun” yder omkring 6-7 kw. Men det brænder udemærket og flammen er fin blå når man lige får justeret ilt blandingen ved hjælp af metalkappen. Gad egentlig godt at teste gasblusset ved henholdsvis 30 og 50 mbar for at se om der er den store forskel. Efterlad gerne en kommentar hvis du har nogle erfaringer med 30/50 mbar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image