33 liters gryde

Jeg har en 33 liters gryde. Gryden er købt hos things-4-you.dk. Ville egentlig have købt en tyskergryde, da det er nøjagtigt den samme slags gryde som things-4-you sælger. Det tyske firma var bare lidt længe om at svare på min henvendelse, så jeg endte med at bestille hos things-4-you.dk. Sammenlagt har min utålmodighed nok kostet mig 400 kr. mere i forhold til tyskergryden 🙁 Især hvis jeg selv havde monteret kuglehane. Har ikke fundet gryden billigere andre steder her i DK. Albryg.dk har en der stort set koster det samme, men de er lidt dyrere i fragt, så det endte med things-4-you, da de samtidig også solgte 1/2″ humlefilteret, så jeg kunne få det med i prisen.

Gryden er monteret med en 1/2″ rustfri kuglehane. På hanen sidder en slangestuds som passer til siliconeslange i str. 14/10. Slangen går så stramt på studsen at jeg ikke behøver bruge spændebånd eller strips. Det er meget rart hvis der skal skiftes slange i et ruf mens der brygges.

På indersiden er der en 1/2″ muffe hvor jeg pt. har monteret humlefilter eller kettle screen filter som det hedder på engelsk.

Jeg har ikke pt. en falsk bund til gryden, men det fungerer egentlig OK med at benytte humlefilteret når urten skal filtreres fra. Man skal bare ikke røre for voldsomt i gryden under mæskningen, da jeg så kunne forestille mig at man får voldet eller bøjet filteret.

Hane med studs  hane med slange humlefilter

gryde med hane og studs