Dato: 26/6-2015
Bryggere: Anders og Erik
Type: IPA
Så oprandt dagen hvor vi skulle i gang med vores første bryg. Vi havde egentlig købt ind til at brygge 25 liter, men jeg har endnu ikke fået fat på en gryde der kan rumme så stort et bryg. Vi har derfor besluttet at dele brygget op i to lige store dele og så brygge i Eriks 15 liters gryde.
Vi har købt ind til en IPA og har tænkt at benytte følgende opskrift og planen er at få 12,5 liter på gærspanden…
Opskrift
Amt | Name | Type |
3,0 kg | Maris Otter Pale Malt | Grain |
0,50 kg | “Cara Hell” 20 EBC | Grain |
0,25 kg | “Light Crystals” 110 EBC | Grain |
0,25 kg | Oats, Flaked | Grain |
25 g | Centennial (2014) Boil 60 min | Hop |
50 g | Columbus (2013) Boil 60 min | Hop |
75 g | Centennial (2014) Boil 5 min | Hop |
0,5 pkg | California Ale (White Labs #WLP001) 18 ml | Yeast |
Mash Schedule
66C for 60 min
75C for 15 min
121 IBU
23 EBC
Gæring i 14 dage
Karboneret med 61 g sukker opløst i 1 liter vand (for at tilføre lidt ekstra væske)
OG 1070
FG 1012
7,64 %
Opskrift på beercalc.
Mæskning foregik uden låg og uden for meget omrøring, hvilket måske var en fejl da det virkede som om der var lidt koldt i toppen og lidt for varmt i bunden af gryden. Havde også lidt problemer med at få hævet urten ud af gryden efter kogning hvilket betød at aromahumlen fik lidt i gryden end planlagt. Vi burde også have haft lidt mere urt da vi endte med kun 9 liter til gæring. Vi brugte nok nok for lidt gydevand og desuden sugede humlen noget. Det jo trods alt vores første bryg, så man kan jo ikke gøre alt perfekt 🙂
Vi tappede Bryg #1 den 12/7-2015. Den fik altså 14 dagesgæring på spanden.
Karakter: 7/10 – rigtig god øl. Minder en del om Brooklyn East india Pale Ale. Er rigtig godt tilfreds med resultatet på trods af de fejl vi kom til at lave. Øllen er meget bitter, men det er vel nok fordi vi endte med kun 9 liter på spanden, men alligevel brugte vi den den samme mængde humle. Så den er næsten 25% mere bitter end i opskriften, men det er stadig en rigtig god øl. 🙂 Har du smagt Bryg #1, så giv den gerne en bemærkning og en karakter (1 til 10) i kommentarfeltet.
3 thoughts on “Bryg #1”