Bryg #3 – The Barley Boys

Nu har jeg brygget et par gange. Forleden dag kom min søn Esben og sagde han godt kunne tænke sig at være med til at brygge.  Han har lige fået engelsk i skolen (4. klasse) så han synes vi skulle finde et engelsk bryg navn. Han spurgte lidt til hvad de forskellige ting i øllet heddet og begyndte at køre dem igennem Google Translate. Så han legede lidt med ordene Hops, Wheat, Grain og Malt. Det endte med Byg, så navnet blev “The Barley Boys”  🙂
Han er rimelig ferm med computeren og han gik fluks i gang med at lave en etiket på labeley.com. Det er så nemt så selv en 9 årig kan finde ud af det. Efter 15-20 min. havde han fået lavet den her uden hjælp fra Farmand. Ret flot egentlig. Vi laver en ny og tilpasser med alkohol procent med mm når brygget er færdigt.

Dark Ale version 1Bryg 003 label v4

Bagefter tog vi ud i Maltbazaren og købte ind til en Dark Ale. Vi fik hjælp af en ekspedient, til at finde en opskrift som vi selv tilpassede lidt. Jeg ville gerne lavet noget der mindede om Ærø Dark Ale fra Rise bryggeri. Sønnike fandt alle ingredienserne fra opskriften og vejede dem møjsommeligt af og bagefter hjalp jeg ham med at køre det igennem Maltbazarens umanerligt lækre kværn.

Amt Name
3,30 kg “Pale Ale” (Weyermann) 5,5-7,5 EBC
0,30 kg “Crystal” 150 EBC
0,20 kg “Diastic Wheat” (Weyermann) 3-5 EBC
0,10 kg “Carafa III” (Weyermann) 1300-1500 EBC
0,30 kg Oats, Flaked
28,00 g Willamette 2014 5,50% Boil 60,0 min
15,0 g Cascade 2014 [5,50%] Boil 5,0 min
1 pkg California Ale (White Labs #WLP001) 35,49 ml)

65-67 C at 75 min. Mash out at 75 C.

Øllet blev brygget 12/8 2015 og nu står der 15,5 liter og hygger sig på gærspanden.
OG: 1052
FG: 1013
ALC: 5,3 %
IBU: 25,4
EBC (est): 43
De 15 liter er karboneret med 85 gram rørsukker.
Tappet den 31/8-2015.

Opskrift på beercalc.

Der kommer lige et par stemningsbilleder fra brygdagen og tappedagen.

Det kværnede malt  IMG_2692.JPG

IMG_2694.JPG  IMG_2697.JPG

IMG_2781  IMG_2775

Prøvesmagt første gang den 17/9.

Karakter: 6/10
En udemærket dark ale med et snert af lakrids/stout og en fin bitterhed.  Hvis der skulle forbedres noget ved den, så ville jeg nok give den lidt mere sukker til karboneringen. Synes den er lidt flad i det. Der er ikke helt så meget skum som man kunne ønske. Det skyldes måske den manglende kulsyre eller måske ligger det bare til øltypen. Vil måske forsøge at åbne nogle af patentflaskerne og så tilføje ca. 1 gram sukker pr 1/2 liter øl for at se om det kan give lidt mere smæk på kulsyren.

En tanke om “Bryg #3 – The Barley Boys

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Anti-spam image